Vrijdag
1 juni 2018

Back to Session Kolibri

Wat was het twee jaar geleden gezellig op de vrijdagvond in de feesttent. Voor het eerst een “back to Session Kolibri” in de feesttent. En wat een fantastische avond is het geweest. Samen met de oud DJ’s van toen en alle oude bekenden die je uit het oog bent verloren kwamen allemaal samen op deze avond. Twee jaren lang hebben we uit verschillende hoeken gehoord om het opnieuw te organiseren en we gaan het gewoon weer over doen. Dj’s  Arnold, Martin, Bert, Johan en Cris zijn ook weer van de partij.

We verwachten veel bezoekers dus maak gebruik van de mogelijkheid om kaarten online te bestellen. Je bent er toch ook weer bij?

De Jeugdsoos is ontstaan vanuit een samengaan van Jeugdsoos Session en Jeugdsoos Kolibri. Beide sozen zijn begin jaren 70 ontstaan met ondersteuning vanuit de kerken en zoals de naam al doet vermoeden was Kolibri voor de jongere jeugd van 12 tot 16 jaar en Session voor de leeftijden daar boven. Begonnen werd o.a. in de voormalige kleuterschool aan het Klokkenpad en in het Trefpunt achter de Gereformeerde Kerk. Arnold Slager was de eerste dj. De avonden in de kleuterschool waren destijds op zondagavond, met spelletjes e.d. Later, toen de disco echt van de grond kwam, werd er uitgeweken naar het Hervormd Centrum op zaterdagavond. Kinderdisco’s werden op de zaterdagmiddag georganiseerd. Ook het Carnaval deed zijn intrede en was een succes.

Concurrerend met Discotheek Brandsen is de Jeugdsoos vanuit het Hervormd Centrum jarenlang een trekpleister geweest voor de jeugd uit Stedum, Westeremden, Middelstum, Loppersum en ga zo maar door. De DJ’s die er draaiden waren o.a. Pierre (Bos), Martin (Schipper), Bert (Hermelink) en Chris (Knoop). Als eindtune is jarenlang “Orange Blossom” van James Last of “Ik wil weer naar huis van de Toendra’s gedraaid.

Vele artiesten verschenen op het podium, waaronder Lee Towers, Bonnie St. Claire, Babe en Sailor. Ook traden verschillende bekende dj’s uit die tijd op o.a. Annette van Trigt en Lex Harding. Eind jaren 90 werd de discohype minder en is de Jeugdsoos nog een tijd actief geweest vanuit het café, alwaar het een stille dood is gestorven. Maar nu voor de 2e keer de wederopstanding in de feestweek “Op Goud Geluk”.

We hopen vele bezoekers van toen opnieuw te ontmoeten, tot vrijdagavond 1 juni in de Feesttent! De tent is open vanaf 21:00 uur, de toegangsprijs is € 10,00 (losse verkoop) online te bestellen en aan de kassa zolang de voorraad strekt.

session-kolibri1.jpg

Deze avond is mogelijk gemaakt door:

IB Kruidhof

Back to Session Kolibri

We verwachten veel bezoekers dus maak gebruik van de mogelijkheid om kaarten online te bestellen. Je bent er toch ook weer bij?